adresa Vodičkova 5,
Praha 2

Zvolte jazyk

Zubní klinika HP Dent - služby

dentist 1639683 1920Každý z nás, ať už má zubů pět nebo jich má plnou pusu, by měl jednou za půl roku absolvovat preventivní zubní prohlídku. A nyní ruku na srdce - kolik z nás to dodržuje?

Většinu z nás k zubaři přivede až bolest nebo třeba ulomený zub. Jenže to už bývá pozdě a my se můžeme dozvědět, že zub buď půjde opravit, ale bude to velice nákladné a komplikované, nebo si budeme muset nechat zub vytrhnout a přemýšlet o implantátu, což je ještě nákladnější.

Neodcházíte pak z ordinace s pocitem, proč nechodím pravidelně? Mohl jsem ušetřit několik tisíc a mít svůj vlastní zub v pořádku? Nemusel jsem o svůj zub přijít a šetřit na nový…

Ono také proč chodit k doktorovi, když nás nic nebolí! Jenže na prevenci už většina z nás nemyslí. A zrovna slovo ,,prevence“ je důležité a může nám zachránit nemalé peníze a čas, které můžeme využít třeba na dovolenou. J Navíc vlastní zub je vždycky vlastní zub, který nic a nikdo 100% nenahradí….

Prevence z pohledu lékaře

Pravidelné neboli preventivní zubní prohlídky jsou velice důležité. Pravidelná zubní prohlídka se sestává ze dvou částí:

  • Kontrola zubů (zjištění, zda se na zubech nevytváří plak, zubní kámen, zubní kaz)
  • Kontrola závěsného aparátu zubů a dásní(prevence parodontitidy)
  • Kontrola sliznic, jazyka, hrdla, obličeje a krku. Zubní lékař tak může zjistit přítomnost mnoha různých onemocnění, či známek nádorového onemocnění a doporučit další vyšetření pacienta.
  • Profesionální čištění chrupu lékařem nebo hygienistkou, které navazuje na preventivní prohlídku (Během tohoto procesu se používají speciální nástroje k odstranění zubního kamene. Poté jsou zuby vyleštěny pastou, která pomáhá odstranit ze zubů povrchovou pigmentaci.)

Každý dospělý člověk by měl absolvovat preventivní prohlídku zubů jednou za půl roku.

Obejdnat se na prevenci

 

Foto: pixabay.com

 

Napište nám

Nesprávný formát e-mailu.

Vyplňte prosím Vaši zprávu

Dejte nám prosím souhlas se zpracováním osobních údajů.

Ordinační hodiny

Pondělí 08:00 - 16:00
Úterý 08:00 - 16:00
Středa 08:00 - 18:00
Čtvrtek 08:00 - 16:00
Pátek 08:00 - 13:00

Polední pauza 12:00 - 13:00

Recepce otevřena od 7:45 do 12:00 a od 12:45 do - dle ordinačních hodin

Adresa ordinace

Zubní klinika Hyde Park Dent

Vodičkova 5, Praha 2

120 00